「なか」と「そと」“Inside” and “Outside”

ルーバーから入る光や風に四季の移ろいを体感

Feel the change of season from the light and wind that comes in from the louver.

小さな敷地だけれど、中も外も一体的に使えるような空間について考えました。内部空間に外の環境を感じられるような空間を取り込むことでより生活の中に外を感じられるようになるのではないでしょうか。外壁ではなくルーバー建具を用い、1日の動きや四季に合わせ光や影や風が移ろいゆくのを感じられる空間を設えました。

We thought of a space where inside and outside can be used integrally though it is a small site. By taking in the outer environment into the inner space, it is possible to feel the outside atmosphere even when you are inside the house. The external wall is made of louvers where you can feel the transition of the light, shade and the turn of the seasons.

Location Chiba Urayasu

Completion date 2016.11

Osamu Nishida+Kumiko Natsumeda+Yumi Saji

Photographer Koichi Torimura

Site area 45.67㎡

Construction area 27.31㎡

Total floor area 71.43㎡


Contractors UBM

Structure engineers ASD

Structure wooden

all

More