ON/OFF balanceON/OFF balance

ライフスタイルをONとOFF

ON and OFF of lifestyle.


敷地に建つ木造三階建ての夫婦の仕事場のある住宅です。階を上がるにつれプライベートな空間になっていき、真ん中の吹き抜けからそれぞれの部屋に光や視線が通ります。家族のライフスタイルを整理して吹き抜けを囲んで各室を組み合わせて配置しました。リラックスするOFFの場と仕事やパーティーなどアクティブな活動をするONの場が共存し、シチュエーションに合わせて切り替わる新しいワーク・ライフ・バランスのあり方をかたちにした住宅です。

This is a 3 story house and a workplace for a couple. The more you go up the floors, the more you get privacy. Lights and view goes through the void space in the middle. The lifestyle of the family is organized and arranged around the void as rooms. This is a house that propose new style of work life balance which transition according to situation by coexisting the OFF place to relax and ON place for active activities such as work or party.

point of view

Location Tokyo Meguro

Completion date 2016

Osamu Nishida+Kumiko Natsumeda+Yumi Saji

Photographer Koichi Torimura

Site area 60.34㎡

Construction area 35.49㎡

Total floor area 81.18㎡


Contractors Shinei

Structure engineers ASD

Structure wooden

all

More