ANCHOR KOBEANCHOR KOBE

Office

神戸らしさを未来につなげる知的交流拠点

An intellectual exchange base that connects Kobe's identity to the future

神戸三宮駅直結の再開発ビルディング内にあるワンフロアを使ったビジネスのための交流拠点の設計。震災からの復興を終え、新たな産業の創出や既存企業とスタートアップ、大学の連携を想定し、プロジェクトスペースやプレゼンスペース、ミーティングスペースを計画した。神戸の旧居留地エリアの街の色や意匠性を参照し、マッシブな家具を素材感のある左官塗りで仕上げ、六甲山の山並みに呼応するように配置した。様々な機能の並ぶフロアを造作家具による居場所でつなげ、神戸らしいエッセンシャルな空間として表現している。

Design project of an exchange base for business, using one floor inside a redeveloped building directly connected to Kobe Sannomiya Station. We planned a project space, a presentation space, and a meeting space, assuming the generation of new industries and collaboration between existing companies, start-ups, and universities. By refering to the color and design of the city in the former foreign settlement area of ​​Kobe, the massive furniture was finished with plastering with a texture and arranged to correspond to the mountain range of Mt. Rokko. Various functions are connected by the furnitures, which expresses an essential space with the identity of Kobe.

Location Sannomiya,Kobe,Hyogo

Completion date 2021,4

Shunsuke Akimoto + Yuko Suzue / ondesign

Photographer Koichi Torimura

Site area -

Construction area -

Total floor area 602.36㎡

Contractors OBAYASHI Corp.

Equipment design:zero architect partners

Lighting design:Izumi Okayasu

FFE design:Hiroki Sato /CUP

sign design:terminal inc.

textile design:Haruka Shoji

Website: https://anchorkobe.com

 

all

More