studio yoggy markis fukuoka momochistudio yoggy markis fukuoka momochi

Interior

「ヨガのあるライフスタイル」を体現する店舗空間の提案です。 スタジオ生やインストラクターがヨガスタジオの待合で過ごす風景を、店舗側から垣間見ることができるような程よい距離感を考えました。 ファサードからひと繋ぎに連続する境界壁により、待合側にプライベート性を与え、商品を置く陳列棚としても使える窓のようなフレームにより、視線の抜けをつくります。この2つの操作によって、店舗側には、フレームで切り取られた待合の風景が現れ、待合側には、家の窓辺のような居心地を与えます。 商品だけではなく、ヨガをする人こそが、「ヨガのあるライフスタイル」を体現し、人々へと発信することを期待します。

A proposal of a shop that embodies, “Lifestyle with Yoga.” We wanted to create a modest distance where you can glimpse the students, and instructors spending time at the waiting space from the retail area. A sequential wall from the facade gives privacy to the waiting space, and at the same time becomes a display showcase for the shop area. The windows created on the wall like a frame gives depth and openness. These two maneuvers gives the scene of the waiting space cutout by frame, and a nice cozy space like a window side to the waiting area. Our aim is to put out a message to people that not only the products, but also the people who practice Yoga is, “Lifestyle with Yoga.”

point of view

Location Fukuoka Fukuokashi

Completion date 2017.8

Osamu Nishida+Tomoe Yuasa+Kengo Ito

Photographer Koichi Torimura

Total floor area 213.7㎡

all

More