鎌倉味噌工房KAMAKURA Miso Kobo

Local hub

味噌をテーマにしたカフェで居心地で醸成する

A cafe where comfortableness brews where Miso is its theme

鎌倉駅西口に新しくオープンした味噌をテーマにしたカフェと調味料の物販併設店舗の内装計画である。物販ゾーンを「クラ」、カフェの客席部分を「ニワ」と呼び、こだわりのある商品をじっくり選び買い物ができる空間と、外部空間のようにラフだが居心地の良い客席空間の共存を目指している。 フレキシブルボードや集成材、スチールなどの素材でシンプルに構成した内装に、石巻工房の家具を導入し、使い込まれていくことで(味噌が醸成されるように)味が出てくるような店舗を計画した。

A project of an interior design of a condiment shop and cafe opened near Kamakura station. It is a space where cafe seats like an outdoor space which is rough but cozy called “garden” and shopping space where customers can choose products carefully called “Kura”coexists. Simple materials such as flexible board, laminated wood, steel and furnitures by Ishinomaki lab is used. We aimed a space where taste comes out as times go by just like miso is fermented.

Location Kanagawa Kamakura

Completion date 2015.02

Osamu Nishida+Yoichi Koizumi+Taichi Umino

Photographer Koichi Torimura

Total floor area 120.16㎡

Structure engineers Shinei

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